30.10.2011 20:16

Úspěšné ukončení projektu

          Vzdělávací agentura Fénix s.r.o v Milevsku vytvořila projekt Motivací a vzděláním k návratu do zaměstnání, který byl spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky.

          Tento projekt nabídl příležitost pro osoby bez práce nebo hledající nové pracovní uplatnění. Byl určen především skupině žen  nebo mužům v obdobné situaci, kteří se chtěli vrátit po mateřské či rodičovské dovolené do zaměstnání a nebo byli nezaměstnaní z důvodu péče o děti.  Jeho realizace byla zahájena dne 1. 8. 2009 a trvala celkem 3 roky.Ukončen byl 2.7.2011.  Cílem kromě návratu do zaměstnání bylo i sladění pracovního a rodinného života. Aby nedošlo k diskriminaci osob a projekt byl otevřen co nejširší skupině zájemců, byly zajištěny doprovodné aktivity a to hrazení cestovného a hlídání dětí v době realizace programu. 

Projekt  představoval  řadu poradenských, motivačních, školících a doprovodných aktivit, které podpořily  u účastníků projektu jejich šance na perspektivní zaměstnání. Byl založen na individuálním přístupu a intenzivním zapojení účastníků.

Vzdělávací program zahrnoval tyto vzdělávací aktivity : Kurz osobního rozvoje v rozsahu pěti dnů , Exkurze u zaměstnavatelů, Individuální poradenství s psychologem a především rekvalifikační kurz, který se skládal  ze dvou modulů:- Informační technologie a  Základy podnikání. Výstupem bylo vypracování podnikatelského záměru a ověření získaných dovedností.

          Celkem bylo realizováno 7 běhu ve čtyřech okresech a to Písku, Táboře, Strakonicích a Prachaticích. Bylo podpořeno 70 osob, z toho jeden  muž.  Z celkového počtu bylo 14 osob nezaměstnaných , ostatní byly na mateřské nebo rodičovské dovolené. Z hlediska věku byly tři osoby ve věku do 24 let, se zdravotním postižením byla jedna osoba. Dle vzdělání byly tři osoby se základním vzděláním, 63 se středoškolským vzděláním a 4 vysokoškoláci. Celkem bylo 182 úspěšných absolventů z jednotlivých kurzů.

          Na základě anonymního dotazníku, který vyplňovali všichni účastníci, byl program hodnocen jako velmi úspěšný, především bylo pozitivně hodnoceno to, že jim usnadnil přechod na trh práce a vybavil je potřebnými znalostmi a dovednostmi. Pokud by se měli absolventi programu znovu rozhodnout, všichni by do projektu chtěli být opět zařazeni. Rovněž i ze strany lektorského sboru byla skupina účastníků pozitivně přijímána a byl především pozitivně hodnocen jejich vysoký motivační potenciál získat nové poznatky a zájem o probíranou problematiku.

Všeobecně bylo doporučeno vytvoření dalších projektů, které by navazovaly na daný program.

—————

Zpět


Kontakt

Vzdělávací agentura FÉNIX s. r. o.

Masarykova 595
Milevsko
39901


telefon: +420 774 279 663